de l'1 de juliol al 27 d'agost

FacebookTwitterYoutubeFlickr
Descarrega't el programa llibret 2016 en pdf  aquí!
Toggle Bar

Notícies

urus santcliment
 
En el marc del seu creixement, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) segueix sumant municipis en la seva edició del 2017. Després de la recent incorporació de Tavascan, al municipi de Lladorre, al Pallars Sobirà, la comarca de la Cerdanya també engreixarà el nombre de municipis que formen part del festival. En aquesta edició, doncs, Urús se sumarà al FeMAP.
 
Urús, situat en la zona coneguda com la baixa Cerdanya, té gairebé tot el seu terme municipal dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. De fet, està situat en una posició geogràfica estratègica considerada un lloc de pas històric. En el marc d’aquest municipi, el FeMAP aportarà música i cultura a l’antiga església de Sant Climent d’Urús, d’origen romànic, que encara conserva el seu absis original. Es tracta d’una església protegida com a bé cultural d’interès local, que permetrà grans possibilitats sonores i visuals al festival.
 
 
 
tavascan tavascan2
 
El poble de Tavascan (Lladorre), situat a la comarca del Pallars Sobirà, serà una de les noves incorporacions d’aquest 2017 al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). D’aquesta manera ja seran cinc, els  municipis d’aquesta comarca confirmats, conjuntament amb la Guingueta d’Àneu, Esterri d’Àneu, Sort i Alt Àneu.
 
Lladorre, que ocupa bona part de la Vall de Cardós, presenta una gran riquesa natural inclosa dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu. És un municipi dispers, format pels pobles d’Aineto, Boldís Jussà, Boldís Sobirà, Lleret, Tavascan i Lladorre, amb un important patrimoni arqueològic i arquitectònic de l’època medieval i moderna. Bona part d’aquest s’ha mantingut intacte fins als nostres dies, un fet que converteix aquest municipi en una fotografia del que podria haver estat el passat del Pirineu.
 
Concretament, el concert de Tavascan es farà a l’església de Sant Bartomeu. D’aquesta manera, el FeMAP també contribueix a despertar l’interès pel patrimoni arquitectònic del Pallars Sobirà, i esdevé una eina de promoció del seu valor, tant musical com patrimonial.
 
 

baner concurs cartells

El Festival de Música Antiga dels Pirineus convoca, per quart any consecutiu, el concurs de cartells a través del seu web www.femap.cat/concurs-de-cartells per escollir la imatge de la seva setena edició.

Amb aquest concurs, el FeMAP vol estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra. Com cada any, només hi poden participar creadors dels municipis que formen part del festival. Aquests són Alp, Avià, Bagà, Berga, Bossòst, Bourg-Madame, Estamariu, Fontanals, Guàrdia de Noguera, Guardiola de Berguedà, Lladorre, Llanars, Llívia, Organyà, La Pobla de Segur, Puigcerdà, Riner, Ripoll, Salàs de Pallars, Sant Joan de les Abadesses, La Seu d'Urgell, Sort, La Torre de Capdella, Tremp, Urús, Vall de Boí, Vilaller, els quatre municipis de les Valls d’Àneu i qualsevol de les parròquies d'Andorra.

El concurs tindrà dues fases. A la primera s’escolliran 6 propostes finalistes, 3 per votació popular al web del FeMAP i 3 per decisió d’un comitè tècnic format per l’Associació FeMAP i representants dels municipis participants a l’edició 2017. A la fase final un jurat d’especialistes decidirà el cartell guanyador, tenint en compte criteris d'originalitat, composició, impacte visual, la claredat del missatge i ús d’elements relacionats amb el territori pirinenc, la seva cultura i la seva iconografia. El premi serà de 2.000 euros.

L’any passat es van presentar un total de 32 propostes de creadors dels municipis participants. El guanyador va ser el dissenyador David Casasayas amb el cartell “Violí del Pirineu”.

Les propostes es poden presentar des de l'1 de novembre fins el 30 de desembre.

Les bases del certamen es poden consultar al web del FeMAP www.femap.cat/concurs-de-cartells, i el termini per a la presentació finalitza el dia 30 de desembre.

 

 

Municipis del FeMAP

COL·LABOREN

1_avenida.jpg2_nice.jpg3_roc.jpg4_segle.jpg5_sole.jpg6_udl.jpg77_mercatcultura.gif7_morera.jpg9_bonet.jpga10_segre.jpga11_sonsonia.jpga13prado.jpga14tarragona.jpg